Farseret Sneppe m/champagne urtesauce

Snepper og generelt vildt indeholder minimalt fedt i kødet derfor bør man passe på denne delikate råvare. Denne ret har fået fuldgas på den kreative måde.

Ingredienser.
3 stk. Snepper
1 stk. fedt net kan købes hos den lokale slagter eller på nettet. Kan erstattes med bacon eller serranoskinke
½ dl fløde
1 stk. pasteuriseret æggehvide
Salt og peber
Evt. urter
½ dl Champagne

Fremgangsmåde.
Skær kødet af 1 sneppe og blendes først herefter tilsættes æggehvider og fløde, salt og peber og blendes i 2 min max.

Farsen ligges oven på brystkødet på de 2 andre fugle og til sidst samles med fedt net. Tilsæt ½ dl Champagne i bakken som fuglene tilberedes i.

Kartofler Pommes fondant
2 stk. bagekartofler
2 dl rapsolie
Hvidløg.
2 stk. bagekartofler skæres ud i en så stor 4 kant som muligt. Kommes i en lille fad med olie, hvidløg salt og peber. Bages i ovnen ved 150 grader i ca. en time, vendes halvvejs.

Grønt:
2 stk. savojkål blade stikkes ud med rund udstikker. Savojkålen koges ca. et minut i let saltet vand med smør den overskydende fars ligges i midten og dampes med lidt vand i ovnen 5-6 min. Det er lidt en bøvlet proces, så her kan man jo anvende andet tilbehør.

2 stk. gulerødder ridses på langs 4 steder.

Bages i ovnen 3-4 min ved 180 g. Det yderste af gulerødder brækkes af så kun marven er tilbage

Urte-Champagne sauce
3 dl sødmælk
1 dl fløde
½-1 dl Champagne
15 g smør
15 g mel
10 stilke krydderurter, kørvel, purløg basilikum

Fremgangsmetode.

Laves som en opbagt sauce. Smelt smør tilsæt mel herefter tilsættes mælk og fløde smages til med salt og hvid peber. Lige inden servering tilsættes champagnen. Krydderurterne skylles grundig blendes til den er helt grøn. Skilles til sidst i sauce.