Troldegryde

Troldegryde lyder måske en smule uhyggeligt dog skal i ikke være bange for at gå i krig med denne ret. Bare mens vi skriver opskriften løber vores munde i vand. Duften i køkkenet er en fortryllende atmosfære.

Det skal du bruge til 2 personer:

Ingredienser:

Brystkødet af 4 snepper (8 halve)
100 g bacon
1 stk. løg
3 stk. fede hvidløg
4 stilke timian
100 g svampe
½ l fløde til saucen
½ dåse tomatpuré
Lidt rapsolie

Fremgangsmåde:

Brun snepperne godt af i lidt olie og krydr med salt og peber. Svits bacon af i samme gryde. Tilsæt herefter fint hakket løg og hvidløg. Løgene må ikke tage farve (sauteres). Tilsæt svampene som er skåret i kvarte. Tilsæt fløde og kom et tæt sluttende låg på. Steg derefter retten i 1 time. Tjek efter en time om fuglene er møre, ellers steg lidt længere. Saucen kan evt. jævnes. Smag til med salt og peber og evt. noget sødt – sukker eller honning.

Årstidens kartoffelmos:

300 g kartofler
100 g pastinak
100 g knoldselleri
20 g smør
½ dl. Mælk
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl alle grøntsager og tilsæt dem i kogende vand. Koges møre, presses til mos og tilsæt smør og mælk og smages til med salt og peber.